Veteranen ontvangen op Stadhuis tijdens veteranendag

Vrijdagavond verwelkomde burgemeester Foort van Oosten vele veteranen tijdens de jaarlijkse veteranendag in Nissewaard. Dit evenement biedt veteranen de gelegenheid om in een informele setting met elkaar in contact te komen.

De burgemeester hield een korte toespraak, waarna alle aanwezigen een minuut stilte hielden ter nagedachtenis aan de gesneuvelden. Nederland telt ongeveer 100.000 veteranen, waarvan er 400 in Nissewaard wonen. Deze groep omvat niet alleen militaire veteranen, maar ook voormalige politie- en douanemedewerkers.

De aanwezigen genoten van de “blauwe hap,” een traditionele Indische maaltijd die binnen de Nederlandse krijgsmacht gebruikelijk op woensdag wordt geserveerd. Burgemeester Van Oosten schoof tijdens het diner aan bij verschillende tafels voor gesprekken met de veteranen.

Foto’s: Laurencia van den Berg


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]