Enorme schade na brand, politie doet onderzoek

Maandagavond ontstond er rond 22:30 uur brand aan de Einsteinweg. Toen was de melding naar de brandweer nog dat het een buitenbrand was in of bij een container. Het vuur verspreidde zich snel en daarom werd er ook al snel opgeschaald naar een grote brand en uiteindelijk is het een GRIP 1 geworden. De volgende ochtend was de schade goed zichtbaar aan het pand.

De brand lijkt via de gevelplaten in het dak te zijn terechtgekomen. Hierna greep het vuur razendsnel om zich heen. De brandweer kon overslag naar naastgelegen panden voorkomen. Met behulp van kettingzagen hebben brandweermensen via de hoogwerker gaten in het dak gezaagd om het vuur te kunnen bestrijden.

De vlammen wist de brandweer snel te doven, maar daarmee was het gevaar nog niet geweken. In het pand zit EPS (piepschuim), waarvan de rookgassen licht ontvlambaar zijn. De politie heeft maandagavond een groot plaats delict (PD) gemaakt en dinsdagochtend stond er nog politie ter bewaking van het PD.

In het pand waar brand is geweest, zitten meerdere bedrijven waaronder Jump XL en Monkey Town. Omdat de brand aan de andere zijde van het pand was, konden deze na ventileren vanmorgen gewoon open. Maandagavond heeft het team brandonderzoek van de brandweer al een eerste onderzoek gedaan. Dinsdag zal ook de politie het onderzoek oppakken.

Team brandonderzoek van de brandweer


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]