Twee auto’s zwaar beschadigd na brand aan de Lavasdonk

In de vroege uren van zaterdag 15 juni, rond 1:30 uur, is er brand uitgebroken in een geparkeerde auto aan de Lavasdonk in Spijkenisse. Diverse bewoners gaven aan een harde knal voorafgaand aan de brand gehoord te hebben.

Bij aankomst troffen de brandweerlieden een voertuig aan dat volledig in vlammen stond. De vlammen hadden zich snel verspreid, maar dankzij snel optreden van de brandweer kon het vuur snel worden geblust. Omdat er bluswater vermengd met brandstof in het riool stroomde heeft de brandweer een nooddam rondom de put geplaatst.

De auto waarin de brand is ontstaan, is volledig uitgebrand. Een naastgelegen voertuig heeft aanzienlijke schade opgelopen door de hitte en vlammen.

De politie is zaterdagochtend direct een buurtonderzoek gestart. Forensisch onderzoekers zullen aanvullend onderzoek verrichten bij het uitgebrande voertuig om de exacte oorzaak van de brand te achterhalen. De mogelijkheid van brandstichting wordt niet uitgesloten.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]