Startsein voor nieuwbouw MY College

Met één druk op de knop en een spetterend vuurwerk is de nieuwbouw van MY College donderdagmiddag 13 juni officieel van start gegaan. Wethouders Hanneke Stengs-Nijhof (Onderwijs) en Martijn Hamerslag (Grondexploitatie) gaven samen met twee eerstejaars leerlingen het startsein.

Het nieuwe gebouw, ontworpen voor toekomstgericht onderwijs, sluit aan bij het vernieuwende Kunskapsskolan-concept dat MY College hanteert. Het komt op de hoek van de Hekelingseweg en de Groene Kruisweg in Spijkenisse. Later dit jaar begint ook de bouw van Penta Scala Rietvelden achter het nieuwe pand. Het gebouw voldoet aan de nieuwste normen voor duurzaamheid, klimaatbeheersing en energie-efficiëntie, wat een gezonde leeromgeving garandeert voor leerlingen, personeel en ouders.

Investeren in onderwijskwaliteit
Wethouder Stengs is blij met de nieuwbouw: “Ondanks de tegenwind, blijven we investeren in de kwaliteit van het onderwijs, zowel voor MY College als straks voor Penta Scala Rietvelden.” Wethouder Hamerslag voegt toe: “We zijn verheugd dat we ruimte hebben gevonden voor woningen, speelterreinen en onderwijs in de nieuwe woonwijk.”

Directeur Marjolein Scholten is trots op het ontwerp: “Het nieuwe gebouw is ideaal voor gepersonaliseerd leren, met een veilige, kleinschalige omgeving waarin leerlingen zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.”

Gebiedsontwikkeling Vierambachten
De schoolbouw maakt deel uit van een bredere ontwikkeling in Vierambachten, inclusief woningen, groenvoorzieningen en sport- en speelvoorzieningen.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]