”Roel neemt een kijkje” nu audiovisueel Erfgoed

Met inmiddels 5000 abonnees op YouTube en bijna 6 miljoen views is het heel goed mogelijk dat je al eens een video van Roel van Deursen hebt bekeken. Afgelopen vrijdag heeft Irma van Kampen, redacteur Amateurfilm Platform/research en redactie Beeld & Geluid bekend gemaakt dat het Amateur Platform Hilversum het volledig oeuvre aan documentaires en films van Botlek TV en ‘Roel neemt een kijkje’ officieel heeft benoemd en geregistreerd tot Nederland Cultureel / audiovisueel Erfgoed.

De gepensioneerde brandweerman maakt de laatste drie jaar, samen met oud politieman en presentator Joop van der Hor, onder de naam Botlek TV mini docu’s over alledaagse onderwerpen zoals gebeurtenissen die zich vooral afspelen op Voorne-Putten, Hoogvliet, Albrandswaard met soms een uitstapje naar Rotterdam-Zuid zoals tijdens het Eurovisie Songfestival in Ahoy.

Roel van Deursen filmt en bewerkt alles zelf. Hij heeft daar een duidelijke visie in. Als ervaren videograaf draait hij zijn hand er ook niet voor om om direct tijdens het filmen wat foto’s te maken. Het filmen doet Roel altijd aan het eind van de ochtend en in de middag/avond. In de nachtelijke uren gaat zijn focus op de bewerking van de video’s.

Beeld & Geluid is een landelijk instituut voor het behoud, beheer, beschikbaarstelling en presentatie van het nationale audiovisuele erfgoed. Naast het bewaren van ‘traditionele’ media als televisie en radio, richt dit instituut zich op het verzamelen van amateurfilms en webvideo’s.

Bezoek het kanaal van Roel hier ->https://www.youtube.com/@RoelvanDeursen


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]