Nieuw camerasysteem komt in het centrum van Spijkenisse ”voertuigen buiten de venstertijden riskeren een boete”

Bij de verschillende in en uitgangen van het winkelcentrum in Spijkenisse staan nu grote borden met ”voetgangersgebied” en dat laden en lossen tussen 07:00 en 12:00 uur is toegestaan. Wie er nog met een voertuig na deze venstertijden aanwezig is riskeert een boete.

In de eerste week van juli zullen er camera’s worden opgehangen in het winkelgebied. De borden zijn in voorbereiding hierop al geplaatst. Zodra het systeem in werking is ontvangen de kentekenhouders een boete vanuit het CIJB als ze buiten deze venstertijden nog in het centrum rijden.

Het systeem stond al gepland, in eerste instantie waren hierin de Zuidpassage en het Havenplein niet opgenomen. Naar aanleiding van het ongeluk met dodelijke afloop voor een voetganger in april van dit jaar is besloten ook op deze locaties cameratoezicht toe te passen.

Zodra het cameratoezicht werkt zullen de paaltjes worden verwijderd. De camera’s voor de Zuidpassage en het Havenplein zijn later besteld en zullen dan ook later dan de andere camera’s worden opgehangen.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]