Geliefde buurteend Sientje doodgereden op de Schiekampsingel

Op de Schiekampsingel is tamme muskuseend Sientje, een bekende verschijning, tragisch om het leven gekomen. Sientje, die al 11 jaar liefdevol werd verzorgd door haar eigenaresse Tina, werd op maandag 17 juni aangereden door een automobilist die vervolgens doorreed.

Tina deelde het verdrietige nieuws op Facebook: “Deze grote eend zie je niet over het hoofd.” Buurtbewoners die hun hond aan het uitlaten waren, troffen Sientje aan op de weg en legden haar in het gras. Een andere bewoner bracht Tina op de hoogte van het voorval.

De eend was geliefd in de buurt en kreeg vaak wat te eten van buurtbewoners. Tina hoopt dat iemand getuige is geweest van het incident en roept mensen op zich te melden als ze iets hebben gezien.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]