Containerschip dicht langs oever nadat de stuurmachines kort waren uitgeschakeld

Bewoners en passanten langs de Maasboulevard in Spijkenisse hebben zaterdagmiddag rond 16:00 uur een opmerkelijke situatie waargenomen. Het containerschip Eems Exe, onderweg naar Dordrecht, is op de Oude Maas uit het roer gelopen.

Het incident werd veroorzaakt door een verkeerde handeling aan boord, waardoor de stuurmachines kortstondig waren uitgeschakeld. Hierdoor kwam het schip dicht langs de oever te liggen. Dankzij een ”snelle” manoeuvre kon het schip echter keren en zijn reis naar Dordrecht ongehinderd vervolgen.

Het Havenbedrijf Rotterdam meldt dat er geen schade is ontstaan aan het schip of de infrastructuur. Ook was er geen sprake van een gevaarlijke situatie volgens het Havenbedrijf. Er was continue communicatie met het schip en het overige scheepvaartverkeer werd geïnformeerd en begeleid vanuit de verkeerscentrale Rotterdam.

Een patrouillevaartuig is ter plaatse geweest om de situatie te inspecteren en heeft bevestigd dat er geen schade is geconstateerd. André Riegman legde het tafereel vast op video.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]