Voegovergangen fietspad gaan vervangen worden op 21 en 22 mei

De bedoeling was om de voegovergangen van het fietspad op de Spijkenisserbrug te vervangen tijdens andere onderhoudswerkzaamheden. Vanwege de veiligheid voor zowel de medewerkers van de aannemer als fietsers kunnen deze werkzaamheden niet gecombineerd worden met de overige geplande werkzaamheden.

Daarom is besloten het afslijpen van de voegovergangen tussen het vaste en beweegbare deel van de brug naar voren te halen naar de nachten van 21 en 22 mei, telkens vanaf 20.30 uur tot en met 05.00 uur. Het fietsverkeer kan tijdens de werkzaamheden de brug passeren onder begeleiding van een verkeersregelaar. Voor het wegverkeer leveren de werkzaamheden geen hinder op.

  • Dinsdag 21 mei 20:30 uur t/m 05:00 uur worden de voegovergangen op het fietspad richting Spijkenisse afgeslepen. 
  • Woensdag 22 mei van 20:30 uur t/m 05:00 uur worden de voegovergangen op het fietspad richting Hoogvliet afgeslepen. 

Deze werkzaamheden kunnen niet gecombineerd worden met de smeerwerkzaamheden eind deze maand van de kabels vanwege de veiligheid. Tijdens het smeren van de kabels bewegen de hefdelen. Dan mag er niet gewerkt worden in de buurt van de hef in verband met valrisico. 


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]