Stille Strijd gaat door naar andere gemeente, afsluitingsceremonie met gedicht en uitvoering JOZ

De afgelopen weken heeft er een enorm beeld voor het Stadhuis gestaan. Met het kunstwerk is aandacht gevraagd voor depressie en zelfdoding onder jongeren.

Vrijdag 17 mei om 12:00 uur was er een afsluitingsceremonie. Stadsdichter Natasja Bodde heeft een indrukwekkend en persoonlijk gedicht over het onderwerp voorgedragen. Hierna beeldde drie medewerkers van Stichting JOZ uit wat er (on)zichtbaar is bij jongeren met zelfmoordgedachten.

”De gedachte zelfdoding heeft steeds een lijntje met de jongere die zegt dat het wel gaat. Om zijn nek hangen alle lasten die hij ervaart. Steeds raapt hij nieuwe lasten op tot deze te zwaar worden en de zelfmoordgedachten dichterbij komen. Op dat moment komt zijn vriend voorbij die ziet dat het niet goed gaat. Hij neemt letterlijk lasten over door deze van zijn nek/schouders te halen. Hierdoor ontstond weer ruimte en kon er hulp geboden worden.” De volledige uitvoering is hieronder te bekijken.

In de afgelopen weken is er aandacht geweest op social media en zijn er gastlessen verzorgd op middelbare scholen. Ook in wijkcentra en jongerencentra is aandacht geweest voor dit onderwerp.

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Bel met 0800-0113 of chat via de website 113.nl. 

Meer weten over het kunstwerk en de activiteiten? Kijk op: https://www.thuisinnissewaard.nl/stille-strijd