Spijkenisserbrug is zaterdag weer bereikbaar voor het wegverkeer

In de oorspronkelijke planning zou de wegafsluiting voor het wegverkeer van de Spijkenisserbrug duren t/m maandag 13 mei. Doordat de werkzaamheden voorspoedig zijn verlopen, kan de brug zaterdagochtend al opengesteld worden voor het wegverkeer.

De brug bleek in betere staat dan vooraf ingeschat was. Op enkele uitzonderingen na bleven de lange files uit. Rijkswaterstaat zag een afname van 15 tot 20 % van het verkeer gedurende de werkzaamheden. ”Inwoners van Nissewaard hebben zelf enorm bijgedragen door een andere manier van vervoer te vinden.” zegt de projectleider.

De nieuwe asfaltlaag is lichter van kleur en de voegen zijn ingekort. Door het inkorten van de voegen ontstaat er meer ruimte voor de brug om uit te zetten. Het koelen van de brug zou dan ook tot het verleden moeten behoren.

Andere werkzaamheden
Van 27 tot 31 mei is de brug in de nachtelijke uren afgesloten voor regulier onderhoud. Aan het einde van het jaar gaat de wegbeheerder starten met het vervangen van de technische installaties en systemen van de brug. Ook dit zal gepaard gaan met weekendafsluitingen van de brug.