Plandelen en Ploggen na succesvolle editie van de Paardenmarkt

HEENVLIET- De organisatie van de Paardenmarkt in Heenvliet had via social media opgeroepen om te komen plandelen en ploggen*. Verschillende vrijwilligers kwamen helpen om het laatste afval ook op te ruimen.

Tijdens het pinksterweekend was traditiegetrouw de Paardenmarkt in Heenvliet. Na afloop van het evenement is alles opgeruimd. Maar er blijft altijd wat achter, wat er niet lag voor het evenement. Daarom is deze actie opgezet om zoveel mogelijk afval nog op te ruimen. Zo’n 20 vrijwilligers meldde zich woensdagavond rond 19:00 uur bij het Tolhuis op de Markt. Hier kregen de vrijwilligers werkhandschoenen, een vuilniszak en vuilknijper. Er werden groepjes gemaakt en daarna kon het opruimen beginnen. Hier en daar kwam nog een wegwerpbeker te voorschijn, ook veel dopjes werden gevonden en opgeruimd. Er is gelopen tot 20:30 uur met als resultaat een aantal goed gevulde vuilniszakken met afval.

*Het woord Ploggen is een samentrekking van ‘Plocka’ (Zweeds voor oprapen) en ‘joggen’: het oprapen van zwerfvuil tijdens het joggen


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]