Mark Iddekinge wint Oldmans Cup LTV De Hartel

Vijf maal is scheepsrecht maar eindelijk is het Mark Iddekinge afgelopen week dan toch gelukt om de Oldmans Cup van de LTV De Hartel te winnen. Het werd hem dan ook door de vele aanwezigen van harte gegund.

Door: Joop van der Hor

Vijf keer tweede worden in een zinderende finale waarbij je net aan het kortste eind trekt, dat gun je niemand. Voorheen moesten de deelnemers tenminste de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt, maar door de verjonging binnen de Spijkenisser tennisvereniging melden zich hiervoor te weinig ‘oude’ mannen aan. Nadat werd besloten om de minimum leeftijd op 35 jaar te zetten stroomden de oude jonge mannen toe. Of moet je in dit geval spreken van de jonge oude mannen? Het toernooi was gered en de vereniging vaarde er wel bij want de bierpomp stond soms langer open als dat de partijen duurden. 

Ouwens en Visser winnen de Dubbel
Behalve de enkel werd er natuurlijk ook een heren dubbel gespeeld. Ed Ouwens en Rinus Berm wisten met slim en goed spel de finale te bereiken. Dit ging ten koste van Jan Gouw en zijn maat. Ouwens en Berm namen het daarin op tegen Marko Ouwens en Peter Visser. En zo stonden de broers Ed en Marko in de finale tegenover elkaar. Ed had zich door zijn broer laten inschrijven. Hij woont al vele jaren in Nieuw Zeeland en was juist in deze periode op familiebezoek. Het oud Hartellid bleek nog over een goede service te beschikken maar werd desondanks met enige regelmaat door zijn broer naar de hoeken van de baan gestuurd. Uiteindelijk wist broer Marko en zijn maat Rinus Berm de partij naar hun hand te zetten en winnend af te sluiten. Onder de winnaars van de Old Mans Cup behoren ook oud voetballer en New Yorkstepper Ger de Bruijn, oud Zeskamper Huub Wisse en wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS). Met muziek van de Hammonds en een doorlopend stromende bierpomp bleef het na afloop derhalve nog lang ‘onrustig’ in de kantine van tennis- en padelvereniging De Hartel aan het Kleine Bos te Spijkenisse.

Foto: Joop van der Hor
Foto: Joop van der Hor