Flexflitser bij vervanging viaduct A16 Rotterdam

Vanaf vandaag (1 mei) staat er een flexflitser op de A16 nabij knooppunt Terbregseplein in Rotterdam. Vanwege de werkzaamheden rondom het vervangen van een viaduct over de Hoofdweg, geldt er op de A16 richting Dordrecht een maximumsnelheid van 70 km/uur.

Rijkswaterstaat vervangt in 2024 en 2025 het viaduct in de A16 over de Hoofdweg nabij het knooppunt Terbregseplein in Rotterdam. Om het viaduct te kunnen vervangen, wordt de A16 richting Dordrecht ter hoogte van het viaduct tijdelijk verlegd. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk blijven doorrijden.

Maximumsnelheid
Vanwege de versmalde rijstroken is de maximumsnelheid op de A16, richting Dordrecht ter hoogte van de tijdelijke wegverlegging, verlaagd naar 70 km/uur. De flexflitser handhaaft 24/7 op de maximale snelheidslimiet.