Douane onderschept 100 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de douane op 23 mei 100 kilo verdovende middelen aangetroffen. Het werd aangetroffen in twee partijen van elk 50 kilogram. De straatwaarde van de drugs ligt rond de 7,5 miljoen euro.

De eerste partij coke werd gevonden in een container uit Costa Rica en de tweede in een container uit Ecuador. Beide partijen waren verstopt in de ruimte van de koelmotor van een koelcontainer. De beide containers waren geladen met bananen. De bananen waren bestemd voor bedrijven in Nederland die niets met de smokkel te maken hebben.   

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek.

De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Beeld en bericht: Openbaar Ministerie


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]