Dansstudio KP timmert aan de weg

De in Spijkenisse gevestigde Dansstudio KP  is met twee van haar dansgroepen eerste geworden bij de Nederlandse Kampioenschappen Streetdance. De beiden dans-teams, genaamd team’ Blast’ en team ‘Shockwave ‘lieten de concurrentie achter zich en wonnen beiden dit bekende Streetdance toernooi van de United Dance Organisation.

Dansstudio KP is sinds 2020 in het centrum van Spijkenisse te vinden. Voorheen werd er in de Kreken en in Groenewoud lesgegeven, totdat de dansschool de grote stap maakte naar het Havenplein. Hier is de dansstudio uitgebreid met drie danszalen en er is zelfs een kleine bar aanwezig. ‘Er was niets, alleen beton, wij hebben alles zelf opgebouwd, ook met behulp van ouders’, vertelt Kimberly Pikeur, eigenaresse van de Dansstudio. Kimberly vertelt dat zij vroeger weinig keuzes op dansgebied heeft ervaren. Mede hierdoor wil zij graag een groot aanbod aan verschillende dansstijlen aanbieden. Maar legt ze uit; ‘Ik wil graag dat de leerlingen hier een betere versie van zichzelf kunnen worden’.

De leerlingen van team ‘Blast’ vertellen dat ze graag in de dansschool komen trainen, maar ook onderling met elkaar afspreken. ‘Het is gewoon gezellig en voelt als een tweede huis’, geeft danseres Janice aan. Het ‘Blast’ team, bestaande uit een groep van 13 jonge meiden in de leeftijdscategorie t/m 14 jaar, is nog niet klaar, ze willen steeds een stapje verder. Ondanks ze al een eerste plaats hebben bereikt binnen het UDO  Streetdance toernooi. De volgende stap is nu  meedoen aan de finale van de Dance Competitions op zondag 26 mei. Ook de andere winnaar, het volwassen team ‘Shockwave’, heeft een bijzondere prestatie neergezet; het team traint nog maar sinds januari als formatie. En ook zij doen, net als nog 3 andere dans- teams mee met de Dance Competitions.

Alle choreografie en danstechnieken worden door de danscoaches en dansleraren zelf bedacht en uitgewerkt. Naast de wedstrijdgroepen is er mogelijkheid om te (leren) dansen voor iedereen. Er zijn verschillende soorten dansstijlen, tarieven en ook strippenkaarten mogelijk bij de dansstudio.

Voor wie geïnteresseerd is en ook graag aan zijn of haar dans-moves wil werken; kijk dan eens op: https://www.studiokp.nl/