Brandweer opent nieuwe belevingswoning in Spijkenisse

Op dinsdag 14 mei 2024 is de nieuwe belevingswoning in Spijkenisse geopend. Met de woning legt de brandweer op een visuele en realistische manier uit wat je kunt doen als er brand in een woning uitbreekt en wat je kunt doen om een brand te voorkomen. De belevingswoning is van 15 mei t/m 27 juli 2024 voor iedereen te bezoeken op de H. de Lintweg 18 in Spijkenisse.

Om de woning officieel te openen was een symbolische sleutel nodig. Met toeters en bellen kwamen er drie brandweerwagens de straat inrijden om ”als de brandweer” de deur te kunnen openen. De woning zal drie maanden gebruikt worden en is door woningcorporatie de Leeuw van Putten beschikbaar gesteld de brandweer heeft het realistisch ingericht.

In het huis ervaart de bezoeker wat de impact van een woningbrand is. De bezoeker gaat op onderzoek uit om erachter te komen hoe de brand is veroorzaakt. Bij binnenkomst ruik je direct de indringende geur van brand. Je ziet de zwarte muren en de treurige aanblik van verbrande meubels. Wat is er gebeurd? Hoe is deze brand ontstaan? Ontdek hoe je brand kunt voorkomen.

Inmiddels zijn er 500 brieven verzonden aan omwonenden om een kijkje te komen nemen in de belevingswoning. Deze woning is gratis te bezoeken en geopend op:

  • Woensdag (12.00-17.00 uur)
  • Donderdag (12.00-17.00 uur)
  • Zaterdag (12.00-16.00 uur)

Gevaren
“Veel mensen denken bij brand ‘dat overkomt mij niet’”, zegt clustercommandant Ton Muilwijk. “En dat maakt het juist zo gevaarlijk. Ze zijn niet op brand voorbereid, weten niet waar de gevaren zitten en weten niet hoe je moet handelen als er brand uitbreekt. Dat proberen we met de belevingswoning te veranderen.”


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]