Wethouder Kasmi maakt raketreis bij OBS ’t Prisma in Hoogvliet

Maandagmiddag maakte wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Evenementen) een raketreis van 10 minuten. De reis maakt onderdeel uit van het project Kansen voor ieder kind.

Op de parkeerplaats bij metrostation Tussenwater in Hoogvliet stond de Spacebuzz geparkeerd. De kinderen uit groep 7 hadden de ”opleiding” goed voltooid en mochten de ruimtereis gaan maken. Het een VR-bril, koptelefoon en bewegende stoel is de ervaring levensecht. Zo echt dat een aantal leerlingen bijna uit hun stoel kwamen om voorwerpen die ze zagen door hun bril op te pakken.

Wow, wauw, zo he! Zijn zomaar wat termen die je buiten de Spacebuzz hoorde.

De ruimtereis voor de scholen in de regio zijn tot stand gekomen met hulp van Rotary Rhoon-Barendrecht en Rotary Club Rotterdam-Botlek. Twee leden van de Rotary waren dan ook aanwezig om het resultaat te bekijken.

De leerlingen volgde in de weken voor de ruimtereis een lesprogramma. Zo leerde ze steeds meer over de ruimtevaart en waar je dit voor kan gebruiken. Het doen van proefjes zoals het ondersteboven eten behoorde ook tot de ervaringen.

Tijdens de ervaring in de Spacebuzz worden kinderen bewust gemaakt van de uitdagingen die wij in de wereld hebben. Vanuit de ruimte zie je namelijk pas echt goed hoeveel bossen er verdwenen zijn als je oude kaarten ervoor laat zien.

De boodschap die het hele lesprogramma heeft is dat ieder kind, ongeacht zijn of haar achtergrond, de potentie heeft op de grootste dingen te bereiken.