Veel knuffels nagekeken tijdens open dag van Dierenopvangcentrum Spijkenisse

Afgelopen zondag was er een open dag bij Dierenopvangcentrum Spijkenisse aan de Markenburgweg 1. Bezoekers konden een kijkje achter de schermen nemen en zich laten informeren over het werk van de Dierenbescherming.

De knuffeldokter was ook aanwezig. Bezoekertjes konden hun knuffel laten onderzoeken. Eerst moesten de knuffels gewogen worden en de temperatuur gemeten. Als dat goed was dan konden de oortjes en oogjes bekeken worden of deze schoon waren. Tot slot mochten de baasjes kiezen voor een prikje of een verbandje voor de knuffel.

Buiten stonden diverse kraampjes met informatie en waren er een aantal eetgelegenheden. Binnen kon je een kijkje nemen achter de schermen en je vragen stellen.

Dierenbuddy
Ouderen of mensen met een chronische ziekte komen soms op een punt dat de verzorging van een huisdier niet meer mogelijk is. Het gevolg is dan ook vaak dat baasje en dier gescheiden worden. De Dierenbescherming heeft een dierenbuddy bedacht. Dit zijn vrijwilligers die de dieren van mensen die dat minder makkelijk zelf kunnen verzorgen. Door het werk van deze vrijwilligers hoeven de dieren en de baasjes niet gescheiden te worden. Als extraatje hebben de baasjes ook direct een sociaal contact erbij tijdens het verzorgen dan de dieren.

Op de website van de Dierenbescherming is meer te vinden over dit project. https://www.dierenbescherming.nl/in-actie-komen/dierenbuddy