Korte achtervolging door Hoogvliet, bestuurder moest nog celstraf uitzitten

Woensdagmiddag registreerde een ANPR camera (automatische kentekenplaatherkenning) op de Spijkenisserbrug in de richting van Hoogvliet een kenteken waar aandacht op was gevestigd. 

De bestuurder van de auto (een Audi) zou nog 320 dagen gevangenisstraf open hebben staan. De auto ging via de Aveling in de richting van de Middenbaan in Hoogvliet. De snelheid ging omhoog en de politie heeft de achtervolging ingezet waarbij meerdere voertuigen van de politie ter plaatse kwamen. 

Op de Max Havelaarweg kwam de auto een fietspaaltje tegen. Hierop is de bestuurder een 25 jarige man uit Maastricht weggerend. Na een korte zoekslag door de politie is de verdachte aangehouden.

In de Audi was een 25 jarige vrouw uit Geleen achtergebleven. Tijdens de zoekactie naar de mannelijke verdachte is een agent bij de vrouw gebleven. De politie heeft het voertuig doorzocht en eveneens de handtas van de 25 jarige vrouw. Uit de handtas kwam een grote hoeveelheid geld. Hierop is de vrouw ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

Achter het stuur van de Audi stapte een politieagente die de auto naar het politiebureau heeft gebracht. Hoe hoog het exacte geldbedrag was dat in de handtas is aangetroffen is nog niet duidelijk. Ook de over de reden van de gevangenisstraf zijn geen mededelingen gedaan.