Het Openbaar Ministerie eist 2 jaar celstraf tegen 3 drugsdealers waaronder een 42-jarige vrouw uit Spijkenisse

Het OM heeft tegen drie verdachten celstraffen geëist voor de handel in verdovende middelen. Een 60-jarige man uit Rotterdam die in de Rotterdamse regio op de meldkamer van de politie werkte staat terecht op verdenking van het kijken in en gegevens halen uit vertrouwelijke politiesystemen en van handel in xtc en cocaïne. Er staan tegelijk met hem staan ook nog een vrouw (42) uit Spijkenisse en een man (58) uit Rotterdam terecht voor alleen de drugshandel. Het OM eist voor alle drie de personen 2 jaar celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Op 2 juni 2023 is door politie Rotterdam onder leiding van OM een strafrechtelijk onderzoek gestart naar drie mogelijke verdachten die zich bezig hielden met het dealen van harddrugs. In de periode tussen juni 2020 en 25 november 2022 werd meerdere keren informatie ontvangen dat vanaf een woning in Spijkenisse grootschalig harddrugs werd verhandeld. De bewoner van dit adres zou een politieagent zijn. Naast deze informatie werd er via Meld Misdaad Anoniem (MMA) een melding gedaan over de verdachten.

Drugs in kluisje portiek
Uit het onderzoek blijkt dat de politieagent samen met zijn partner handelt in harddrugs vanuit hun woning in Spijkenisse. Om nog meer bewijs te vergaren is er stelselmatig geobserveerd bij de woning van de 60-jarige politieagent en zijn partner, zijn er historische telefoongegevens opgevraagd en is er getapt. De derde persoon kwam toen ook in beeld als drugsdealer.

Ondermijning
“De drugshandel in een woonwijk is ondermijnend. Drugshandel gedaan door een politieman maakt het nog veel meer ondermijnend, te meer als je hem ook kan vragen om iets in de politiesystemen op te zoeken”, aldus de officier van justitie.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.