De politie krijgt versterking van 23 nieuwe politiekids

Het capaciteitsprobleem bij de politie is er niet direct mee opgelost maar burgemeester Foort van Oosten hoopt dat dit een start is voor een aantal nieuwe agenten. Vanmiddag installeerde de burgemeester namelijk 23 nieuwe politiekids op het gemeentehuis.

De spanning was van een aantal gezichten af te lezen. De zaal waar de beëdiging ging plaatsvinden zat vol met ouders en verzorgers. Bij binnenkomst maakte de politiekids alvast een rondje langs alle aanwezigen. De burgemeester vertelde dat het heel belangrijk is dat de politiekids er zijn. Maar voordat ze zelf in actie kunnen komen moeten ze eerst beëdigd worden. Dat gaat erg formeel worden ”waarschuwde” de burgemeester vooraf.

De kinderen werden een voor een naar voren geroepen en moesten ”dat beloof ik” zeggen tegenover de politiechef. Hierna ontvingen de kinderen een keycord met hun naam op de badge. Het ”uniform” hadden ze bij binnenkomst al verstrekt gekregen bestaande uit een hesje met opdruk ”Politiekids Nissewaard”

De komende weken gaan de kinderen helpen met onder andere een snelheidscontrole. Ook zal er een fitheidstest worden gedaan. Als het hele traject goed is afgelegd krijgen de kinderen een oorkonde.