Veel zwerfvuil opgeruimd langs de Maasboulevard

In het kader van Landelijke Opschoondag organiseerde PloggingNu samen met Gemeente Nissewaard, Reinis en IVN Natuureducatie op zondag 24 maart een zwerfvuil opruimactie langs de Maasboulevard in Spijkenisse. Twee uur ploggen leverde een tjokvolle ophaalwagen met zwerfvuil op.

Meer dan 50 zwerfvuilrapers, verdeeld over 25 teams, hadden de kou getrotseerd om mee te doen aan de zwerfvuil opruimactie. Gewapend met grijpstok en vaak in herkenbare tenues, trokken alle deelnemers ten strijde. Al struinend tussen het riet, langs de oevers van de Oude Maas, verzamelden ze de ene na andere vuilniszak vol met plastic, touw, blik en andere troep die in de natuur wordt gedumpt en aanspoelt. Zelfs een veiligheidshelm, een kluis, boeddha-beeldjes en een stoel behoorden tot de gevonden ‘schatten’. 

Jackpot
Op sommige stukken was het helaas jackpot. Zo is een team de hele ochtend onder het oude brugdeel van de Spijkenissebrug zoet geweest met het zwerfvuilvrij maken van de bosjes. “Er lag een zee aan blikjes”, aldus een van de deelnemers. De volle vuilniszakken werden vanuit het riet en vanaf de oevers door razende renners naar het hoger gelegen fietspad gesjouwd. Zo kon de vuilniswagen aan het eind van de ochtend de buit langs het fietspad makkelijk ophalen. “Jullie hebben je stinkende best gedaan”,  aldus de chauffeur.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]