Schotse Hooglander springt 1,5 meter over hek naar groener gras in Hoogvliet

Maandagochtend is de politie met meerdere voertuigen naar de Oudelandseweg gekomen in Hoogvliet. Een Schotse Hooglander liep langs de Oudelandseweg en was rustig gras aan het eten.

Het was lange tijd onduidelijk hoe het dier ontsnapt was uit het park. De hekken leken in orde en het vermoeden bestond dat het dier door een open staand hek was gelopen. De politie heeft de komst van de dierenverzorger van de gemeente afgewacht. Er is enige tijd geprobeerd om het dier terug te krijgen via het openstaande hek. Toen dit bijna leek te lukken, rende het dier weer de andere kant op.

Na een nieuwe poging besloot de grazer opeens over het hek te springen weer terug het park in. Dit is ook vermoedelijk hoe het dier langs de weg terecht is gekomen. De gemeente kijkt naar een oplossing om herhaling te voorkomen.