Kennismaken met voetbal tijdens schoolvoetbal woensdagmiddag 20 maart

Aanstaande woensdagmiddag 20 maart zullen zo’n 134 teams op 5 locaties met elkaar de strijd aangaan. Er wordt gespeeld in 2 categorieën; jongens, mixteams en teams met alleen meiden. Er wordt gespeeld op kleine velden.

Naar verwachting zullen er zo’n 1300 kinderen meedoen. De eind vorig jaar opgerichte stichting Schoolvoetbal Voorne-Putten zorgt er samen met vv Hekelingen, vv Rockanje, FC Vlotbrug, vv Hellevoetsluis en vv Nieuwenhoorn voor dat basisschoolleerlingen kunnen kennismaken met voetbal en teamsport. Samen met partners als de KNVB, Albert Heijn, PLUS Trommel en Slingerland, Stichting Push (JOGG- aanpak: Gezonde jeugd, gezonde toekomst) en Assurantiekantoor van Sintmaartensdijk zorgen zij ervoor dat iedere deelnemer altijd prijs heeft en dat er naast de vette hap uit de voetbalkantines ook fruit beschikbaar is voor deze jeugd.

Met elkaar werken zij aan een leefomgeving waarin kinderen, jongeren, maar ook volwassenen voldoende kunnen bewegen en gezond eten, zodat een gezonde leefstijl uiteindelijk de normaalste zaak van de wereld is. Voorzitter Wibo Bouma van de stichting Schoolvoetbal Voorne-Putten: “Sport verbroedert, is gezond en leert je omgaan met succes en tegenslag. Dat kan je niet jong genoeg leren. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.”

Bijzonder dit jaar is de introductie van de sportiviteitsprijs, die als wisselbeker ieder jaar opnieuw uitgereikt zal worden aan het team dat in alle opzichten het meest sportieve gedrag heeft laten zien in en om het veld.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]