Het muziekjaar van Rachel Fiole, de toon is gezet

Tijdens Gluren bij de Buren was Rachel Fiole al te horen in Waterland en op 3 maart won ze de talentenshow in Theater de Stoep. Een onbekende is Rachel dan ook niet meer in Spijkenisse. Hoe kijkt Rachel naar de toekomst, wat zijn haar plannen?

Ongeveer vier jaar geleden is Rachel Fiole (19)  begonnen met zanglessen. Toen haar zangcoach stopte heeft ze twee jaar geen les gehad. Dat betekende niet dat Rachel geen muziek meer maakte of zong, ze is op eigen kracht doorgegaan. Sinds begin van dit jaar is Rachel weer met zanglessen begonnen. 

De nieuwe belofte van Nissewaard
Op zondag 3 maart was de finale van de Puls Talent Show en werd gestreden voor wie de ‘’nieuwe belofte van Nissewaard’’ zou worden.  Met twintig minuten speeltijd wist Rachel de jury te overtuigen van de winst. Deze winst leverde haar een waardebon van 500 euro op om te besteden bij Bax Music. De 500 euro blijft nog even op de waardebon, Rachel zegt op dit moment nog geen plannen te hebben met het geld. ‘’Ik bewaar het liever tot ik weer iets wil verbeteren of echt nodig heb.’’

Wat is je droom?
In de muziek blijven is wat Rachel het liefst zou willen. Van het schrijven tot het zingen is haar droom. Op dit moment heeft ze even een tussenjaar van school. Ze kijkt nu naar een opleiding op de Herman Brood Academie of het Albeda in de richting van muziek. Voordat de keuze definitief op muziek was gevallen was chirurg worden lange tijd een optie. 

Zelf bezoekt Rachel graag concerten en soms wel meerdere keren. Zo heeft ze meerdere optredens van Harry Styles bezocht. Ze geniet dan vooral van de show maar kijkt ook als artiest naar de performance en hoe de show is opgebouwd. 

Eigen liedjes
Tijdens het optreden waar Rachel won, zong ze ook 4 eigen nummers. Haar liedje ‘’Me’’ is te vinden op Spotify. Hieronder is de youtube versie te beluisteren. Ze kan zoals ze dat zelf zegt ‘’haar ei kwijt’’ in het maken van eigen liedjes. Ze hoopt andere mensen te raken en te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. 

Tijdens het interview zit er een zelfverzekerd oogende vrouw die recent een talentenshow heeft gewonnen. De mening van anderen maken toch impact op haar. ‘’Bang zijn om te doen wat je wil doen’’ zegt ze zelf. Het is wel een inspiratiebron voor haar liedjes en met resultaat. Rachel is ook nuchter genoeg om te beseffen dat ze nog een lange weg te gaan heeft en er nog veel kansen op haar pad komen. Dit geeft ook nog tijd om te zoeken naar haar eigen stijl in de muziek. 

Voordat een optreden begint kan Rachel nog wel wat zenuwen voelen. Eenmaal op het podium en gestart met zingen is dat weg. Haar gitaar heeft een opvallende kleur en heeft veel waarde voor Rachel. Deze gitaar kreeg ze van haar oma, die overleden is en dus ook niet mee kon maken wat ze nu heeft bereikt. 

Komen er nog nieuwe liedjes? Dat is wel de bedoeling zegt Rachel. Het proces voor het schrijven gaat soms heel snel. Vaak zijn het de momenten in de nacht dat zinnen ontstaan. ‘’Ik neem dan fluisterend de tekst op’’. Later worden deze verwerkt tot een nieuw nummer.

Komende week gaat Rachel naar selectierondes van Kunstbende. Dit is een mooie springplank voor (jong 13 t/m 19 jaar) talent. Als ze de voorrondes haalt mag ze haar muziek laten horen op het podium.

Rachel Fiole volgen? Dat kan via haar Instagram.