Burgemeesters Nissewaard en Rotterdam vanaf nu gelijktijdig geïnformeerd dankzij convenant Jeugd-en Veiligheidalliantie

In het Elementenhuis aan de  Hongerlandsedijk is woensdagochtend het convenant Jeugd- en Veiligheidalliantie Nissewaard en Hoogvliet-Rotterdam ondertekend. Dit gebeurde door burgemeester Aboutaleb (Rotterdam), burgemeester van Oosten (Nissewaard) en dhr. M. Mouch, sectorhoofd district Rijnmond Zuid-Westpolitie eenheid Rotterdam.

Jeugdagent Robin Bleijenberg uit Hoogvliet vertelde dat veel jeugd op school zit in elkaars gemeente. Vanuit Spijkenisse zitten er kinderen in Hoogvliet op school en omgekeerd. Het pesten speelt zich ook veel online af. Fysiek lopen deze pesterijen en ruzies soms zo hoog op dat er steekpartijen en vechtpartijen ontstaan.

Juist om goed te kunnen optreden tegen overlastgevende jeugd en in gesprek te blijven is het convenant vanmorgen ondertekend. Hiermee worden de burgemeesters van Rotterdam en Nissewaard vanaf nu gelijktijdig geïnformeerd met dezelfde informatie zodat de aanpak ook hetzelfde is.

Dit maakt het eenvoudiger voor politie en handhaving om overlast aan te pakken. Zo hopen de gemeentes gevaarlijke situaties snel te kunnen beëindigen en escalaties te voorkomen.Ook preventieve maatregelen kunnen samen genomen worden om de jeugd op het rechte pad te houden.