Wateroverlast Vondelingenweg, treinverkeer stilgelegd

Op de Vondelingenweg is sprake van wateroverlast. Over enkele kilometers verspreid het water zich langs het spoor op een bedrijventerrein.

Het zou gaan om een koelwaterleiding van ruim 1 meter diameter. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar grip 1. De brandweer gaat het water wegpompen.

15:00 uur de brandweer heeft het lek ingeblokt.

16:20 uur De Vondelingenweg is nog steeds afgesloten voor vrachtverkeer. Vrachtwagens worden daarom omgeleid via het terrein van de Shell en kunnen daarna hun weg vervolgen. De weg is voor overig verkeer geopend.

21:00 uur De Vondelingenweg wordt ook voor vrachtverkeer weer opgesteld. Het spoor blijft voorlopig gestremd. Het incident wordt overgedragen aan de Shell en aan het Havenbedrijf. De hulpdiensten zullen het terrein langzaam gaan verlaten.

Foto:Mediatv