Volle huiskamers tijdens Gluren bij de Buren

Afgelopen zondag kon je weer Gluren bij de Buren. Huiskamers en buurthuizen veranderden tijdelijk in buurttheaters. In Nissewaard waren er 18 huiskamers die meededen. In totaal waren het 57 optredens omdat er op meerdere momenten van de dag een uitvoering was.

Door de het gevarieerde aanbod was er wat te kiezen. Spieke bezocht drie locaties.
Bij museum Mak aan de Voorstraat 26 konden op drie momenten bezoekers kennismaken met het Spikkenisser dialect. In het historische winkeltje en woonhuis konden bezoekers luisteren naar het dialect. 
Bij het BuurTerras aan de Hongelandsedijk 1108 werden bezoekers getrakteerd op een enthousiaste groep vrouwen die vierstemmig a capella zongen. Deze groep Sound Waves! komt uit Brielle.

Museum Mak

In wijkcentrum Waterland ‘’De Kleine Rietlander’’ aan de Vlinderveen 440 traden meerdere zangeressen op. Rachel, Jaylynn en Chanel gaven hier een optreden.

Wijkcentrum De Kleine Rietlander

De bezoekers die wij spraken kwamen voornamelijk uit de buurt. Ze kende iemand die ging optreden of waren nieuwsgierig naar wat er ging komen. Bij museum Mak kwamen bezoekers uit Maasland. Ze waren nog nooit in het museum geweest en vonden dit een mooie gelegenheid. 

BuurTerras