Politie zoekt in ‘Poortugaalse Haven” naar lichaam van sinds 2001 vermiste Adri Knops

Vandaag heeft het Cold Case Team van Rotterdam in de Poortugaalse Haven gezocht naar het lichaam van de sinds 2001 vermiste Adri Knops.

Een groot deel van de parkeerplaatsen aan de Kruisnetlaan zijn vandaag afgezet geweest. De politie had hier een unit neergezet en meerdere voertuigen van de politie en het NFI stonden er geparkeerd. Vanaf de waterkant is gezocht met prikstokken en vanaf het water met een boot naar sporen van het lichaam. Tijdens de zoektocht is het lichaam niet aangetroffen.

Eind vorig jaar kwam Kelly de Vries van de Peter R.de Vries Foundation op de lijn bij de politie met de vraag of er nog mogelijkheden waren in het onderzoek. De politie laat weten dat het onderzoek rond de vermissing nooit is afgesloten. Met de beschikbare informatie is naar aanleiding hiervan een gebied geselecteerd om grondig te zoeken.

Er deed zich volgens de politie ook een unieke kans voor. Het waterschap ging voor een inspectie de Poortugaalse Haven droogleggen. De auto van Adri Knops is in 2001 aangetroffen op de parkeerplaats enkele tientallen meters van dit water.

In 2020 hebben Joop van der Hor en Roel van Deursen in een item van Botlek TV nog aandacht gevraagd voor de vermissing. De video is hieronder te bekijken.