Verdachte was niet thuis toen politie aanbelde, hij was op dat moment een aanhanger aan het stelen

Op 21 januari ontving de politie het verzoek van de recherche om een verdachte buiten heterdaad aan te houden op last van de Officier van Justitie. De verdenking was heling van een fiets en het bezit van harddrugs.

Rond 15:45 uur ging de politie naar de woning van de verdachte. Op dat moment was de persoon niet thuis, en het plan was om later op de avond terug te keren. Omstreeks 19:00 uur kwam er echter iemand aangifte doen van diefstal. De aanhanger van het slachtoffer bleek gestolen te zijn. Tijdens het opnemen van de aangifte werd duidelijk dat het slachtoffer beschikte over goede camerabeelden. Hierop waren de verdachten te zien die rond 15:45 uur met een voertuig langskwamen, het slot forceerden en de aanhanger meenamen.

Dankzij de scherpe beelden identificeerde de politie de verdachte meteen. Opmerkelijk genoeg was de man die eerder die middag moest worden aangehouden, te zien op de beelden. Hij was dus niet thuis omdat hij bezig was met de diefstal van de aanhanger.

Bij het verlaten van het politiebureau in Spijkenisse werd de eerste aanhouding verricht. Een van de verdachten fietste toevallig langs het politiebureau op het moment dat de politie vertrok. De man werd direct aangehouden en bleek een slijptol bij zich te hebben.

De aanhanger was intussen op verschillende plaatsen te koop aangeboden. De tweede verdachte kon bij zijn woning worden aangehouden, waar de aanhanger in de voortuin stond. Deze is in beslag genomen. Beide verdachten zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Foto: JBMedia