Verdachte aangehouden na steekpartij (8 december) op de Sportlaan

Op 8 december heeft er een steekpartij plaats gevonden op de Sportlaan in Spijkenisse. Een 16 jarige jongen uit Spijkenisse is na dit incident gevlucht. De politie laat weten dat de jongen afgelopen dinsdag is aangehouden nadat hij zich had gemeld. Hij is aangehouden voor poging doodslag.

Na verhoor is hij donderdag voorgeleid aan de rechter commissaris. Deze heeft besloten de jongen voor 14 dagen in bewaring te stellen. Via de gemeente is aan het slachtoffer een gebiedsverbod opgelegd. De politie vraagt zodra de verdachte uit detentie komt ”persoonsgericht fouilleren aan”. Door justitie zullen er dan ook schorsende voorwaarden worden opgelegd zoals een avondklok en contactverbod.

De politie laat weten dat dit allemaal maatregelen zijn om hopelijk jongeren een duwtje in de goede richting te geven. Het slachtoffer van het steekincident had lichte verwondingen opgelopen. Er is geen informatie over hoe dit herstel is verlopen.