Ruim 200 deelnemers aan tweede Kraanvogelloop, Okbazgi Kidane finisht als eerste

Vanochtend om 10:00 uur werd het startschot gegeven voor de tweede editie van de Kraanvogelloop. Er verschenen ruim 200 deelnemers aan de start. De organisatie was in handen van atletiekvereniging Spark.

Het aantal deelnemers overtrof alle verwachtingen van de organisatie. Met ruim 200 deelnemers zat de sfeer er goed in. Er werd gestart met twee rondes over de baan om vervolgens onder de Spijkenisserbrug door naar de Kraanvogelbrug te lopen. De route ging daarna verder over de Maasboulevard en door een gedeelte van de Uitwaayer.

Veel atleten uit de regio deden mee. Bij terugkomst bij Spark ontving speaker Kees van der Meijde de deelnemers. Stuk voor stuk werden de deelnemers geïntroduceerd via de microfoon. Nadat de deelnemers gefinisht waren, ontvingen ze hun medaille.

De eerste binnenkomer was Okbazgi Kidane van Spado uit Bergen op Zoom, met een tijd van 0:54:26; de tweede werd Jurre Keizers van de Koplopers uit Delft, ruim twee minuten later, in 0:56:59. Nummer drie was Zerezgi Kidane in 0:57:09. Bij de dames werd Valérie Biemond eerste, met een tijd van 1:12:24, en tweede werd Annemiek Willemze in 1:13:33. Als derde finishte Simone van Dortmondt van Spark in 1:14:45.

Vrijwilligers
Dit evenement kon niet doorgaan zonder de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet. De organisatie wil haar vrijwilligers daarom enorm bedanken voor hun inzet.

Heb je de Kraanvogelloop gemist? De volgende Kraanvogelloop zal plaatsvinden op zondag 26 januari 2025.