Melding man met wapen in de tuin zorgt voor inzet politiehelikopter bij Elbestraat

Een politiehelikopter heeft enige tijd boven Maaswijk en de Schenkel gevlogen. In de Elbestraat verzamelden zich vervolgens meerdere politievoertuigen. Er was een melding binnengekomen dat er een man met een wapen in de tuin liep, laat de politiewoordvoerder weten.

Er is contact gemaakt met de man die in de tuin met een wapen zou hebben gelopen. De situatie is gecontroleerd en de politie heeft gezocht naar een wapen. Hierbij is niets strafbaars aangetroffen. De man was wel in de tuin aan het werk. Hierbij heeft hij enige tijd gebruikgemaakt van een hakbijl. De man heeft geen strafbare feiten of bedreigingen geuit met de hakbijl.

De politie praat met de bewoner om verder uit te zoeken wat er is voorgevallen

De man was hoorbaar overstuur. Hij schreeuwde lange tijd naar de politie en vond iets van hun optreden. De politie heeft lange tijd met de man gesproken, waarna de situatie weer kalmeerde. Buurtbewoners zijn niet verbaasd dat er politie bij dit specifieke adres was. “Er zijn wel eens vaker problemen,” zegt een buurtbewoner, die niet met naam genoemd wil worden. Een andere bewoner beaamt dit maar zegt ook dat van geweld nooit sprake is.

De politie laat weten dat het Team Parate Eenheid (TPE) in de buurt was en daarom is ingezet. Het TPE is een speciaal team binnen de politie dat wordt ingezet bij complexe en risicovolle aanhoudingen. In dit geval is de man niet aangehouden.