Lekkage gevaarlijke stof Welplaatweg

Vanavond is er bij een chemiebedrijf in de Botlek een lekkage ontstaan. Dit gebeurde bij een opslagtank met vloeibaar gas. De hulpdiensten kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse. Met water is de gaswolk neergeslagen om te voorkomen dat er brand ontstaat.

De harde wind maakt het inzetten van water lastig. Een woordvoerder laat weten dat er geen gevaar is voor de omgeving. Het zou gaan om de stof vinylchloride. Het is nog onduidelijk hoelang het gaat duren voordat het lek is gedicht. De hulpdiensten verwachten nog enkele uren nodig te hebben.

De toegangswegen rondom de Welplaatweg zijn deels afgesloten. Het indient is eerder vanavond opgeschaald naar GRIP 1. Een GRIP 1 wordt afgekondigd bij een incident waarbij meerdere disciplines betrokken zijn en waar er behoefte is aan structurele coördinatie tussen de hulpverleningsdiensten.

Er is ook een Commando Plaats Incident ingericht (CoPi).