Fondsenwervingsactie in Spijkenisse Medisch Centrum levert € 25.400 op voor Prinses Maxima Centrum

Een recente fondsenwervingsactie in het Spijkenisse Medisch Centrum heeft een indrukwekkende €25.400 opgebracht voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Op 12 januari hebben plastisch chirurgen Jean-Bart Jaquet en Sjoerd Paulusma, samen met hun toegewijde team, een hele dag lang chirurgische ingrepen uitgevoerd om geld in te zamelen voor het goede doel.

Spijkenisse Medisch Centrum heeft een van zijn vijf operatiekamers en alle benodigde middelen ter beschikking gesteld, waardoor de volledige opbrengst van de dag rechtstreeks ten goede komt aan het Prinses Máxima Centrum. Dit gespecialiseerde ziekenhuis in Utrecht richt zich op de zorg voor kinderen met kanker en is voor zijn baanbrekende zorg en onderzoek deels afhankelijk van vrijgevige donaties.

Dr. Jaquet, die in 2023 al begon met fondsenwerving voor het Prinses Máxima Centrum, sprak zijn waardering uit: “Ik ben blij verrast dat onze inspanningen zoveel hebben opgeleverd. Het stimuleert ons alleen maar om door te gaan. Waarschijnlijk plannen we later dit jaar zelfs een tweede operatiedag. Het Prinses Máxima Centrum is van onschatbare waarde in de zorg voor kinderen met kanker en is afhankelijk van gulle giften.”

Tessa van Maanen, bestuurder van Spijkenisse Medisch Centrum, benadrukte de betrokkenheid van het ziekenhuis bij deze nobele actie: “Door een van onze operatiekamers met alle nodige ondersteuning beschikbaar te stellen, dragen we op een bijzondere manier bij aan de zorg voor kinderen met kanker. Het is prachtig om op deze manier een verschil te kunnen maken.”

Het Prinses Máxima Centrum, met als missie elk kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven, behandelt jaarlijks ongeveer 600 kinderen. De bijdrage van Spijkenisse Medisch Centrum zal helpen bij het voortzetten van het cruciale werk van het centrum in het realiseren van deze levensreddende missie.

dr. Jean-Bart Jaquet en operatieassistente Linsey Smits