‘Boer Boris’ voorgelezen op Kinderboerderij door wethouder Stengs tijdens Nationale Voorleesdagen

Van 24 januari tot en met 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats, een grootschalig voorleesfeest voor kinderen van nul tot zes jaar. In de gemeente Nissewaard werden vandaag op diverse locaties speciale voorleesmomenten georganiseerd om de kleintjes kennis te laten maken met de magie van boeken.

Vanmiddag waren er meerdere voorleesmomenten. Zo las wethouder Hanneke Stengs voor aan de Oekraïense kinderen die verblijven in het opvangcentrum aan de P.J. Bliekstraat. Zij las het boek ‘Maximiliaan Modderman’ van Jouke Akveld en Jan Jutte voor. Later in de middag was de wethouder bij Kinderboerderij de Trotse Pauw en las daar het verhaal van Boer Boris, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman, voor. De aanwezige kinderen luisterden met volle aandacht naar het verhaal.

Heb je het voorleesmoment gemist? Geen zorgen! Tot en met 3 februari zijn er verschillende activiteiten gepland. Op 31 januari is er bijvoorbeeld de voorleesclub (4+) in Bibliotheek de Boekenberg. Alle overige activiteiten zijn te vinden op de website van Bibliotheek de Boekenberg.

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel om kinderen die nog niet kunnen lezen kennis te laten maken met de betoverende wereld van boeken. Voorlezen biedt diverse voordelen, waaronder een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip van een kind. Daarnaast stimuleert regelmatig voorlezen de ontwikkeling van zowel taalgevoel als inlevingsvermogen bij kinderen.

Foto: Blue Lights Media