Aanhouding na bedreiging met vuurwapen in sushi restaurant Hoogvliet

Op maandagavond 8 januari 2024, heeft er een bedreiging met een vuurwapen plaatsgevonden in een sushi restaurant in Hoogvliet. De politie kwam met veel eenheden ter plaatse. In het restaurant waren meerdere gasten getuigen van een ruzie waar een man een vuurwapen gericht had op een andere man. Onder de gasten waren ook kinderen getuigen van de bedreiging.

De politie heeft alle getuigen gehoord die in het restaurant aanwezig waren. Voor wie dat nodig hadden is er slachtofferhulp geregeld. Een grote zoekactie in de omgeving van het restaurant leverde geen verdachte op. Vervolgens is er een opsporingsonderzoek gestart onderleiding van de recherche. Samen met verschillende specialistische teams, waaronder het observatieteam, arrestatieteam en de Team Parate Eenheid(TPE) is er gezocht naar de verdachte.

Een aantal dagen later zag de politie een voertuig rijden welke mogelijk betrokken was geweest bij de bedreiging. Er is toen een BTGV uitgevoerd.Een BTGV staat voor benaderingstechniek gevaarlijke verdachte. De verdachte zat niet in het voertuig.

Na verder onderzoek zijn er afgelopen week meerdere instappen gedaan door het arrestatieteam. Uiteindelijk is de verdachte op zondag 14 januari 2024 aangehouden door de politie in een woning aan de H. de Lintweg in Spijkenisse. In de woning werd een geladen vuurwapen aangetroffen.

De verdachte wordt verhoord door de recherche en wordt voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De verdachte zal zich later mogen verantwoorden bij de rechter.

Bron: Politie Nissewaard
Beeld: JBMedia van agenten die in het restaurant staan op 8 januari.