98 voertuigen gecontroleerd tijdens verkeerscontrole, 2 aanhoudingen

Vrijdagmiddag en avond heeft de politie een verkeerscontrole gehouden in Spijkenisse. De parkeerplaats bij de Levende Steen is gebruikt om de voertuigen te controleren in de controlestraten. Deze actie is opgezet door de politiestudenten.

Vanaf het einde van de middag reden diverse motorrijders van de politie rond om voertuigen mee te nemen naar de controlestraten. Ook andere onherkenbare voertuigen van de politie gaven diverse auto’s een stopteken. Niet alleen auto’s maar ook scooters en brommers werden gecontroleerd.

Het ging om een algemene verkeerscontrole. Hierbij werden onder andere de lichten van de voertuigen gecontroleerd en het profiel van de banden. Dat niet iedereen alles op orde had blijkt uit de cijfers.

De cijfers
In totaal controleerde de politie 98 voertuigen. Er zijn daarbij 42 bekeuringen uitgeschreven. Voor 3 voertuigen is een WOK (wachten op keuring) status opgemaakt. Het voertuig moet dus eerst opnieuw gekeurd worden voordat deze de weg weer op mag. Twee personen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een bestuurder van een scooter moest verder lopen. ”Ik heb deze pas gekocht en er nog niet naar gekeken” zegt hij. Dat leverde hem een bekeuring van 75 euro op en de voettocht naar huis.