Grote brand woning Salamanderveen twee personen vervoerd naar het ziekenhuis, meerdere huisdieren uit woning (video)

In een woning aan de Salamanderveen heeft een flinke brand gewoed. De hulpdiensten schaalde op naar grote brand om meer voertuigen ter plaatse te krijgen. De brandweer heeft geprobeerd om overslag naar andere woningen te voorkomen.

Omstanders geven aan dat de vlammen metershoog boven de woning uit kwamen. De brandweer heeft om goed zicht te krijgen op de brand een drone ingezet. Met de drone kan de brandweer de hotspots zien en aangeven waar extra aandacht nodig is voor het blussen. De aangrenzende woningen zijn enige tijd ontruimd geweest. Dit omdat niet duidelijk was of de brand was overgeslagen naar naastgelegen woningen.

Er zijn vier mensen nagekeken door de ambulance. Hiervan zijn twee mensen vervoerd naar het ziekenhuis. Dit omdat deze personen veel rook hadden ingeademd. De dierenambulance heeft 5 slangen, 2 honden, 2 katten en 1 hagedis opgevangen.

Omdat er rook van het dak bleef afkomen heeft de brandweer delen van het dak gesloopt. Op deze manier kon er gerichter worden geblust. Inmiddels is het sein brandmeester gegeven.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]