Sportlaan wordt opnieuw ingericht

De Sportlaan in Spijkenisse gaat voor een half jaar op de schop. Vanaf maandag is de gemeente Nissewaard gestart met een reconstructie. Riolering wordt vervangen, het fietspad wordt verplaatst en een nieuw wandelpad ontstaat.

De riolering wordt vernieuwd en er komt een apart riool voor het hemelwater. De rijbaan krijgt nieuw asfalt en aan de kant van het Zadkine college wordt een tweezijdig fietspad gemaakt. Het fietspad aan de kant van Schiekamp Noord vervalt. Deze wordt heringericht als wandelpad. Ook wordt de Sportlaan voorzien van nieuwe verlichting.

Dat gaat in verschillende fases. In de nu gestarte fase is het deel tussen de afslag van de woonboulevard en de Winston Churchilllaan volledig dicht tot aan het eind van het jaar. Van begin januari tot eind februari wordt riolering vervangen aan de Menno Ter Braakstraat en de Heyermansstraat. Vanaf half februari tot eind maart wordt het deel tussen afslag woonboulevard en de Groene Kruisweg aangepakt.

De gemeente heeft op haar website uitgebreid beschreven wat de werkzaamheden inhouden en wat de gevolgen zijn voor omwonenden. Ook kunnen bewoners elke week op dinsdag tussen 10.00 en 11.30 langskomen in de bouwkeet voor vragen en feedback.

Beeld/informatie: Gemeente Nissewaard