Veel belangstelling voor mobiel media lab en voetbal met politie en handhaving

Vrijdagmiddag stond in het teken van sportiviteit en kennis maken met voertuigen van politie en handhaving bij jongerencentrum Maaswijk. Samen met JOZ konden kinderen politiewagens, fietsen en motoren bekijken. Ook handhaving was erbij.

Door: Terence Hersbach

Er werden meerdere voetbalwedstrijden gespeeld op het veld bij het jongerencentrum. In elk team deed een agent of handhaver, in uniform, mee met de wedstrijd. Uiteraard was de scheids een agent. De voetballertjes waren zeer fanatiek en genoten duidelijk van de wedstrijd, ondanks dat het weer af en toe niet heel best was.

In het mobiele medialab van de politie werd met kinderen een Kahoot-quiz gespeeld. Daarin werden vragen gesteld over het werk van de politie. De middag en avond werden goed bezocht. De politie organiseert regelmatig activiteiten met jongeren om in verbinding met ze te blijven, en staat dan ook open voor allerlei vragen over het werk.