RET stopt werkzaamheden na ernstig nachtelijk geluidsoverlast

De RET heeft de werkzaamheden aan metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse stilgelegd nadat in de omgeving veel klachten van omwonenden binnen kwamen over het geluid. Omwonenden gaven aan de hele nachten van zowel maandag als dinsdag, wakker gelegen te hebben door het harde en intense geluid. Omdat de werkzaamheden nog niet klaar zijn, is het werk tijdelijk opgeschort en bekeken hoe het voortgezet kan worden, zegt de RET. Volgens berichten hadden de werkzaamheden nog tot 21 september moeten duren.

Door Terence Hersbach

De werkzaamheden waren in de woonwijken bij station Heemraadlaan goed te horen. Bewoners tot in De Hoek gaven aan geluid te horen en konden niet thuis brengen wat er gebeurde. Omdat er geen vergunning was afgegeven voor het geluid, konden de werkzaamheden eveneens niet doorgezet worden. Na een klachtenstroom bij DCMR is een inspecteur ter plaatse gegaan van de milieudienst, maar omdat het een bouwplaats betreft, werd de gemeente Nissewaard erop gezet. “Wij hebben eveneens een inspecteur langs laten komen,” bevestigd een woordvoerder van de gemeente.

“De werkzaamheden van de RET op metrostation Heemraadlaan leiden tot meer overlast voor omwonenden dan vooraf was ingeschat,” zegt een woordvoerder. “Naar aanleiding van meerdere klachten heeft de RET besloten om de werkzaamheden voorlopig stop te zetten. Er wordt onderzocht of en hoe de werkzaamheden in een later stadium kunnen worden uitgevoerd met minder hinder voor omwonenden.”

Mochten de werkzaamheden weer aanvangen, dan zal de RET de omwonenden hierover informeren.

Beeld: Beeldbank RET / Rick Keus