Prijsuitreiking bij volkstuinvereniging Ons Streven

Zaterdagmiddag was de prijsuitreiking voor de beste tuin bij de oudste volkstuinvereniging in Nissewaard. Wethouder Martijn Hamerslag had de eer om bij volkstuinvereniging Ons Streven een drietal prijzen uit te reiken. Onder het genot van een multicultureel hapje en drankje namen een drietal trotse tuineigenaren hun prijzen in ontvangst.

“De tuinvereniging nabij de Spijkenisserbrug bestaat al vele jaren; de tuinvereniging werd opgericht in 1918. En vaak gingen en gaan tuinen over naar familie, van vader op zoon,” zo vertelt Rob Kweekel, voorzitter van de vereniging. Er zijn 129 tuinen van rond de 200 m2 te vinden op het complex, mooi gelegen in laantjes met namen van fruitsoorten. Rob vertelt: “Onlangs zijn alle paden verbreed, in verband met de veiligheid”. Ook heeft de enthousiaste voorzitter waterkranen geïnstalleerd en zijn er (chemische) toiletten op het terrein te vinden. Zelfs een imker heeft op het complex zijn bijenvolk ondergebracht.

Het thema van deze einde-seizoens-feestdag, waarop veel tuinders aanwezig zijn, is ‘saamhorigheid’.  Wat ook terug te zien is in de sfeer en gezelligheid onder alle aanwezigen. De vele hapjes uit verschillende culturen liet iedereen zich goed smaken. Het idee van het ‘hebben van een tuin’ is de laatste jaren wel bijgesteld, van enigszins ouderwets naar hip en modern. Er is nu zelfs een wachtlijst om aan een volkstuin te kunnen komen. Rob Kweekel legt uit: ‘De groente is echt zoveel lekkerder uit de tuin’.

De winnaar van de beste tuin 2023 werd dit jaar de heer Maarten de Bruijn met zijn keurig, handmatig, onderhouden tuin. Er waren ook nog een 2e en 3e gelukkige winnaar, welke ook een leuke prijs ontvingen. Voorafgaande aan de tuinprijs was er ook nog een pompoenwedstrijd; de winnaar was een oranje zwaargewicht van 31 kilo.