Rijkswaterstaat zet brugopeningsvoorspeller Botlekbrug en Spijkenisserbrug uit

Rijkswaterstaat heeft besloten om de meldingen van de brugopeningsvoorspeller voor de Botlekbrug en Spijkenisserbrug niet langer te tonen. De voorspeller werkte nog niet perfect. Het systeem is uitgezet omdat het vooralsnog niet gelukt is om de betrouwbaarheid van de meldingen verder te verhogen. Daar komt bij dat er ook relatief veel klachten vanuit het publiek waren over de betrouwbaarheid. De informatiepanelen langs de weg vertonen vanaf eind augustus geen voorspellingen meer.

Als de Spijkenisserbrug en Botlekbrug daadwerkelijk open staan voor de scheepvaart wordt dat nog wel getoond op de panelen langs de weg door een pictogram van een openstaande brug en de tekst ‘Botlekbrug open’’ of ‘Spijkenisserbrug open’.Ook bij filevorming bij de bruggen wordt een pictogram getoond.

Vervolgtraject

Rijkswaterstaat onderzoekt nog mogelijkheden om de brugopeningsvoorspeller te verbeteren. Het is op dit moment niet mogelijk om aan te geven of en wanneer de betrouwbaarheid voldoende verbeterd is om de verwachtingen weer te kunnen tonen langs de weg.

Bericht: Rijkswaterstaat