Emotionele herdenking op school voor 11-jarige Noa

Donderdagochtend 24 augustus was er een herdenking georganiseerd. Het schoolplein aan de Jan Campert stond vol met leerlingen en ouders. Te wachten tot Noa voor de laatste keer naar school kwam. Het is een groot contrast. Iedereen op het schoolplein is stil in afwachting van de rouwauto. Buiten het hek, razen de auto’s voorbij en doen mensen hun boodschappen.

Toen rond 10:15 uur de  witte rouwauto kwam aanrijden, kon je een speld horen vallen. De rouwauto werd gevolgd door een rij volgauto’s waar familieleden in zaten. Voor de laatste keer bezocht Noa haar school, haar klasgenoten en haar leerkrachten. Met het oprijden van de rouwauto het schoolplein op konden weinige het nog droog houden. 

Op het schoolplein parkeerde de rouwauto. De deur ging open en er vormde zich een cirkel van mensen omheen. Er was een moment van herdenken en muziek. Noa maakte deel uit van een dansclub. Haar dansclub voerde een mooie dans op voor Noa.

Op het moment dat de rouwauto het schoolplein weer verliet stonden alle aanwezigen langs het fietspad. Een laatste groet kon hier gebracht worden. Kinderen was gevraagd om bellen te blazen. Na de herdenking was de uitvaart van Noa in besloten kring bij de Ommering.

Maandagavond 14 augustus voltrok zich een drama in de speeltuin gelegen aan de Albert Verweijstraat in Spijkenisse. Tijdens het spelen valt de 11 jarige Noa uit een schommel. Hulpverleners waren snel ter plaatse. De assistentie van het Mobiel Medisch Team werd ingeroepen. De traumahelikopter kwam ter plaatse en landde op de Hongerlandsedijk. Zaterdag is Noa aan haar verwondingen overleden. 

Op de plaats van het ongeval liggen bloemen en herinneringen.