Vacature: SGS zoekt Service Technician

Ben je het zat om elke dag door dezelfde poort naar je werk te gaan en zoek je afwisseling en uitdaging in je nieuwe job? Heb je daarnaast voldoende technisch inzicht en ben je van nature leergierig en nieuwsgierig ingesteld? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

De afdeling Measurements and Calibration (M&C) is een onderdeel van de businessline Industries & Environment. De afdeling houdt zich voornamelijk bezig met het uitvoeren van wettelijke keuringen van vloeistofmeetinstallaties en landtanks. Verder beschikt de afdeling over een technische ruimte waar onderzoek, reparatie en kalibratie van instrumentatie afkomstig van zeeschepen uitgevoerd wordt.

Bij wettelijke keuringen testen wij of de vloeistofmeetinstallatie (bijvoorbeeld een vloeistofmeter die gebruikt wordt voor het beladen van schepen) ook exact datgene levert wat er wordt aangegeven op het display. Daarnaast controleren wij of de installatie waarin deze vloeistofmeter zich bevindt aan de voorschriften voldoet.
Wij bepalen voor landtanks/opslagtanks de exacte inhoud door de tank op te meten middels geavanceerde scanning apparatuur. Op deze manier kunnen we een zeer nauwkeurige inhoudstabel maken.

De activiteiten worden voornamelijk op locatie bij de klanten uitgevoerd, maar ook in het SGS kalibratielaboratorium. Hiervoor beschikt de afdeling over diverse hoogwaardige apparatuur.

Functieomschrijving

Ben je het zat om elke dag door dezelfde poort naar je werk te gaan en zoek je afwisseling en uitdaging in je nieuwe job? Heb je daarnaast voldoende technisch inzicht en ben je van nature leergierig en nieuwsgierig ingesteld? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als Service Technician bij SGS ben je verantwoordelijk voor keuringen en kalibraties van vloeistofmeetinstallaties op locatie van de opdrachtgever en voor in-huis kalibratie van eigen meetstandaarden of meetmiddelen van de opdrachtgever. Ook de keuringen van opslagtanks bij opdrachtgevers behoren tot jouw werkzaamheden.

Voor het keuren en kalibreren van grote vloeistofmeetinstallaties die worden gebruikt voor scheepbeladingen heeft de afdeling de beschikking over een mobiele prover loop. En voor de keuring en kalibratie van kleine vloeistofmeetinstallaties die worden gebruikt voor autobeladingen op depots en tankauto installaties maak je gebruik van een master meter, ijkvat of compact prover.

Voor je werk ben je veel onderweg en je werkt op wisselende locaties en tijden. Het komt of en toe voor dat je 1 of een aantal dagen achter elkaar in binnen- of buitenland overnacht in een hotel, vaak is dit in België of Duitsland maar incidenteel ook verder weg.

Functie-eisen
Je werkt graag met je handen maar zeker ook met het hoofd. Je kan goed rekenen, je werkt accuraat en hebt een groot verantwoordelijkheidsbesef. Door jouw manier van communiceren en overleggen kan je de opdrachtgever goed adviseren en heb je het vermogen te kunnen overtuigen. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede spreek- en leesvaardigheid in de Engelse taal. Je kan goed overweg met de computer en hebt kennis van MS Excel.

De volgende opleidingsachtergrond zien wij graag terug op jouw cv:

MTS of MBO in de richting van mechatronica of werktuigbouwkunde of relevante werkervaring op het gebied van controle en kalibratie werkzaamheden.

Om veilig de weg op te kunnen en te mogen met de mobiele prover loop beschik je over rijbewijs CE en heb je een goede beheersing met manoeuvreren met een vrachtwagen met oplegger. Heb je dit rijbewijs nog niet, maar heb je wel ervaring met kalibratie van vloeistofmeetinstallaties dan kan je bij ons je vrachtwagen rijbewijs halen!

Heb jij kennis van de metrologiewet en internationale normen (API, ISO, OIML)? Dan komt dat goed van pas om bij SGS aan de slag te gaan als Service Technician! Heb je deze kennis nog niet? Dan leren wij je dit graag!

Aanvullende informatie
Als je bij ons komt werken bieden wij je een zelfstandige en afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid. Wij besteden veel aandacht aan persoonlijke en professionele groei. Naast een marktconform salaris krijg je ook:

  • 32 vakantiedagen (op basis van 40 uur)
  • Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen SGS
  • Deelname aan de pensioenregeling met vaste medewerker bijdrage van 6%
  • Deelname aan het SGS sport- en fietsplan
  • Lease auto
  • Telefoon + laptop
  • 8% vakantietoeslag

Is dit jouw nieuwe baan? Solliciteer snel! Vragen over de vacature? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Anne-Martiene Gerritsen 06 – 51209983


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]