Snelle actie zorgt voor aanhoudingen na babbeltruc met pinpasfraude

De politie heeft vandaag twee verdachten aangehouden in verband met een reeks babbeltrucs, waarbij oudere mensen het doelwit waren. Een oudere vrouw werd benaderd door oplichters die beweerden dat haar pinpas gehackt was en ingeleverd moest worden. Dankzij snel optreden en samenwerking slaagde de politie erin de verdachten te achterhalen en aan te houden.

Na ontvangst van de melding begaf de politie zich direct naar Geervliet, waar de oude vrouw woonde. Een oplettende getuige gaf waardevolle informatie over een zwarte Audi met twee jonge mannen die verdacht gedrag vertoonden in de buurt. Na het controleren van het kenteken, bleek de eigenaar meerdere fraudedelicten op zijn naam te hebben staan. Niet lang daarna werd het voertuig gespot op de Hartelweg, richting de A15, en werd het tot stoppen gebracht.

Terwijl de verdachten werden staande gehouden, werd ontdekt dat er zojuist geld was opgenomen met de pinpas van de oude vrouw bij een Albert Heijn-vestiging in Heenvliet. De politieagent snelde naar de supermarkt en bekeek de camerabeelden, waarop twee jongens te zien waren die geld opnamen. De agent maakte foto’s van de beelden die direct werden doorgestuurd naar collega’s die de verdachten al hadden aangehouden. De overeenkomst werd bevestigd, waardoor de zaak tegen de verdachten werd versterkt.

Bij de arrestatie werden vijf pinpassen aangetroffen die niet toebehoorden aan de verdachten, wat suggereert dat ze betrokken waren bij meerdere babbeltrucs in de omgeving. Dankzij de succesvolle actie kon de oude vrouw haar gestolen 750 euro terugkrijgen. “De vreugde en dankbaarheid bij de familie en het slachtoffer hebben het politieteam gesterkt. Het was een geslaagde dag in de strijd tegen babbeltrucs,” zegt de politie.

De politie doet een oproep aan iedereen om waakzaam te zijn en verdachte situaties direct te melden via het alarmnummer 112. Door snel te handelen kunnen verdachten sneller worden opgespoord en aangehouden, waardoor de pakkans wordt vergroot.

Beeld: Politie Basisteam Nissewaard, beeld boven: Pixabay (Steve Buissinne)