Zelf blussen en in een brandweerwagen kijken tijdens de open dag

Bij de brandweerkazerne in Spijkenisse aan de Schenkelweg was zaterdag 13 mei een open dag. Er was veel te zien en doen voor kinderen. Zowel voor de deur, binnen als achter de kazerne stonden hulpdiensten.

Door: Raymond Sybesma

De oproep was al gedaan om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Het mooie weer zorgde ervoor dat dit geen straf was. Voor de kazerne stonden diverse brandweerwagens opgesteld. Ook kon er bij de jeugdbrandweer worden geblust. Dat is best spannend voor de kinderen. Er zit behoorlijk wat druk op zo’n waterspuit.

In de kazerne stond een ambulance, was er een VR spel en kon je een rondleiding krijgen door de kazerne. Op de binnenplaats ligt een auto op z’n kant. Hier worden gedurende de hele dag demonstraties gehouden. Ook stond er een grote tank met water. Hierin zat een brandweerduiker. De kinderen keken hun ogen uit bij alle activiteiten.