Wagenpark Voorne Putten Werkt steeds duurzamer

Vrijdagochtend 12 mei werden er, symbolisch, 2 elektrische wagens in gebruik genomen bij Voorne-Putten Werkt (VPW) in Spijkenisse. Wethouders Chris Hottentot en Wouter Struijk hadden de eer een ritje te mogen maken in één van de volledig elektrische personenvervoer busjes die het bedrijf nu inzet.

Door: Edith Stolk

Het werkleerbedrijf begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Ook kunnen er cursussen en leerlijnen gevolgd worden, alles gericht op het ontwikkelen en ontplooien van talenten en vaardigheden van werkzoekenden. Zo worden er ook mensen gedetacheerd naar omliggende bedrijven waar VPW een samenwerkingsverband mee heeft afgesloten. Hiervoor worden dan weer de personenvervoer bussen ingezet. Er worden routes gereden van en naar bedrijven in en vooral ook buiten Nissewaard. Zodat werknemers op hun, soms lastig bereikbare werkplekken kunnen komen.

Zo zijn er naast de twee elektrische bussen ook twee zogenaamde elektrische ‘kleine wagentjes’ voor de afdeling groen en schoonmaak. Deze handige elektrische voertuigen worden vooral binnen Spijkenisse gebruikt. Bij-rijdster Simone vertelt: ‘Ze zijn fijn om in de wijken te rijden, en ze kunnen ook best hard.’
Voorne Putten Werk is blij met hun steeds meer groenere wagenpark. ‘In deze huidige tijd moet je ook vooral mee verduurzamen, steeds een klein stukje verder’, geeft Viola Ruis, waarnemend directeur VPW aan.

Inmiddels staat de teller op vijf elektrische voertuigen en hoopt VPW in de toekomst nog verder uit te breiden.